The Outback , the everlasting seducing tourguides & my gardian angel

Yes i survived the outback !!!!

Na Adelaide was het eindelijk tijd om de woestijn van australie te gaan verkennen .
Ik checkte uit in de yha en vertrok gepakt en gezakt terug naar het busstation om weer 1 van de zovele greyhound roadtrips te ondernemen.
Ik heb echt al massas geluk gehad met het nemen van bussen en vliegtuigen , steeds mooi 2 zetels voor mezelf of een mooie windowseat ! aangezien ik nogal een moelijke slaper ben is dat echt LUXE om zulke bussritten van meer dan 10 uur te overleven !
Op weg naarAdelaide deelde ik enkel maar de eerste 3 uur mijn plaats met Linda , een australische vrouw van het platteland . finally echte australiers !! geloof mij die kom je hier nog niet zoooo snel tegen. de gebieden waar ik tot nu toe zat zijn zo overtoeristisch dat je met moeite beseft dat je in australie zit ! het zit hier trouwens vol van de duitsers , blijkbaar hebben ze hier meer duitsers van kangaroes en dat zijn er al 4 miljoen

Surprised

Op de bus richting Coober Pedy - Alice Springsleerde ik al meteen 2 duitse meisjes kennen die blijkbaar ook dezelfde RockTour als mij hadden geboekt EN ze maakten ook eerst de stop in Coober Pedy EN sliepen zelfs in dezelfde hostel als mij ... van geluk gesproken ....

Coober pedy was net gelijk een spookstadje . Het is een oud mijndorpje waar ze vroegen massaal naar toe kwamen om opalen op te graven. alles is er onder de grond omdat het daar zo heet is . Ook onze hostel bevond zich dan ook onder de grond . we kwamen er om 5 uur smorgens aan en was er nog pikdonker en zag er buiten de aboriginals die hier en daar onder een boom zaten er heeeeel verlaten uit.
we sliepen in ondergrondse 'kamers' waar zelfs geen deuren aan zaten en waren blijkbaar de enigste gasten .... beetje creepy hoor maar zo awesome !! het ene duitse meisje vergeleek het nog met de film ' the hills have eyes' ...... precies in een thriller beland seg !
de volgende morgen werden we weer opgepikt door de greyhound en 1 meisje zag ik afstappen , toen moest ik denken van tjeh.... ik gaf er niet veel om om dit alleen te doen maar zo om 5 uur in pikdonker in zo een spooky dorpje aankomen en je hostel moeten beginnen zoeken ... helemaal alleen .... tjah heb ik dan toch maar weer effe geluk gehad blijkbaar .

Alice springs was een heel stuk groter en liep ook vol van de een beetje 'verloren gelopen' aboriginals. de dagen erop heb ik doorgebracht in de woestijn . Uluru gaan bezoeken , lange hikes door canyons gemaakt en in swags geslapen onder de sterrenhemel . echt super ervaring maar zwaar vermoeiend en tjah niet echt hygienisch zo zonder douche en dergelijke.
ik had dan wel weer veel geluk met mijn shotgun plaatsje in de bus

Cool
Er was een plaatsje vrij naast onze tourguide en die vroeg om wat gezelschap> aangezien niemand reageerde riep ik SHOTGUN e voila de gehele 3daagse tocht van 1500 km bracht ik heel comfy door vooraan naast onze guide se !!!
Nu er is toch iets met die guides ze hier in australie ..... nu heb ik eruit opgemaakt dat die mannen dus 6 op 7 werken en massas uren kloppen dus dat die van hun werk dus ook maar dan meteen hun social life van maken. onze tourguide van de Great ocean road vroeg ook steeds mijn nummer en vroeg zelfs of ik hem de dag nadien wou vergezellen naar een bbq van een collega van hem .... nu deze tourguide begon eerst met mij uit te vragen over mijn ex vriendje .... heel subtiel trouwens maar dan weet ik dus wel al welke richting da uit gaat e
Tongue out

daarna kocht die mij in het geniep een cola 'als cadeautje' omdat ik ervoor blijkbaar AL LACHEND gezegd heb da ik er alles voor zou doen om in die hitte een goeie frisse cola te kunnen hebben hahahahaha ..... om dan uiteindelijk over zijn mega tv en super airco in zijn appartement te beginnen en mij uit te nodigen na de trip om een 'filmpke' te komen zien ja ja filmpke ......
en neeeeeee er is in beidde van de situaties geen after tourparty van gekomen ben mooi braaf co-piloot gebleven en erna netjes verder gereisd
Wink

Gisteren nam ik het vliegtuig van alice springs naar darwin . of beter gezegd van de woestijn naar het tropische overstromingsgbied . het zicht dat ik kreeg vanuit het vliegtuig kan ik zelfs met moeite met woorden omschrijven ... alles is hier zo plat dat je EINDELOOS ver kan kijken, tot op een moment dat je zelfs denkt da je op het einde van de horizon gewoon van de aarde zou vallen ... zo strange en mooi tergelijkertijd !!! ik begon van grote vlakten rood woestijnzand en landde in een vliegveld omringd door tropische bossen en moerassen ....
al gewaarschuwd van andere mensen in de rocktour die van hier kwamen dat het een continu regende en de luchtvochtigheid nie normaal is .... wel nu ik had een goed gevoel dat ik wel misschien weer lucky ging zijn ..... en ja hoor toen ik hier gisteren lande was er geen wolkje aan de lucht en heb tot nu toe nog maar 5 minuten regen gehad !! van de 'humidity' hadden ze wel gelijk ; jawadde .... in europa moeten ze da woord zelfs nie meer uitspreken want dees is echt nie normaal !!! ik stapte nog maar uit het vliegtuig , keek naar mijn handen en armen en ..... MY GOD wa was dit seg ???!!!! op slag kletsnat en zweet stroomde van mijn hoofd !!!
ik kreeg de goeie tip van een local dat ik beter ipv de shuttle bus een taxi deelde met iemand omdat dat toch op dezelfde prijs of goedkoper uitkwam! zo zie je maar COMMUNICATIE is zoooo belangrijk !!! dus ging ik op zoek naar iemand die ook zijn kosten wou delen .... na enkele keren vragen had ik prijs ! ik stapte met Tammy in de taxi , stelde me voor en vroeg hoe het met haar ging en die begon dan gewoon te huilen seg !!!! die had blijkbaar ruzie gekregen met hare vriend waardoor ze voor hem haar vliegtuig niet genomen had naar bali . echt NIET GENOMEN eh !!! niet gemist ofzo eh ! moest het mijne vriend zijn zou ik nu toch wel nie een vlucht naar bali laten schieten ze ale stel u voor !!! soit ...... over wat andere dingen beginnen praten was ze al wat meer chill tot ze zag dat ze haar cola helemaal uitgegoten had in haar handtas !!!snel haar een handdoek van mij gegeven en gelukkig bleef ze nog glimlachen

Undecided

heel enthousiast begon ze plots mij uit t nodigen om bij haar te blijven slapen maar aangezien ik al een hostel geboekt had wou ik da nu nie echt doen dus stelde ik voor om wat te gaan drinken . begon ze daar dan ook maar de taxi chauffeur uit te nodigen enal .... ale nog maar net in darwin toegekomen en ik had al heel wat meegemaakt en uitnodigingen voor vanalles en nog wat .... geluk ???
nu tammy ging mij bellen maar heb die dus niet meer gehoord ... al een chance da ik dus NIET ben meegegaan naar haar thuis want ik ging daar dus te midden van een domestic fight met den boyfriend gezeten hebben
Tongue out

de hostel waar ik nu zit is ok ..... vooral omdat ik hier dus van plan ben om na 3weken elke dag in en uit te checken , bussen te nemen, of tours te maken ....helemaal niets te doen dan slapen in mega airconditioned room en wat rond te hangen !
stel u gewoon Melrose place voor .... maar dan de marginale versie ... de meeste verblijven hier al WEKEN op zoek naar een job = rondhangen aan zwembad . en ze zijn nu niet echt van het 'fancy' type .....
i don't care >>> volgens mij ga ik hier toch ook weer het 1 en ander mee maken dus dat belooft !!!

En over dat geluk gesproken .... geluk maak je groten deels JEZELF !!!! maaaaar ..... ben er ook van overtuigd dat ik een heel goeie gardian angel heb en heb zelfs al een goed idee over wie het zou kunnen zijn .... thanx .....

Wink

Kelly

Amaai wa een verhaal seg!! haha.. Wel geluksvogel, nemen wat je krijgen kunt!! xxx

mama

ik krijg weer grijs haar bij als ik lees dat je zo alleen op weg bent!maar alé geniet ervan ! mooi verhaal ! xxxxx

tante Linda

Hallo Sara, het is niet te geloven wat jij allemaal meemaakt! Je zal dit maar eens in je leven kunnen beleven. Geniet van ieder moment en wees voorzichtig hé! We blijven je volgen. GRTJS XXX